Webfilter

Takket være skyløsninger kan folk i dag jobbe hvor som helst. Derfor bør også sikkerheten være skybasert. Et godt webfilter er din første beskyttelse på internett, og beskytter deg selv om du ikke er koblet til bedriftsnettet.

Hva er trusslen?

På nett er det mange sider som fisker etter sensitiv informasjon eller infiserer pc-er og servere med skadeprogrammer. Mange ganger skal det ikke mer til enn å klikke på en link, så er skaden gjort. Noen sider overfører deg også til andre sider uten at du har bedt om det. Noen ganger kan disse sidene være skadelige.

Skulle du oppleve en slik skade, kan dette få store konsekvenser for din bedrift. Det kan bety full stopp i alt arbeid, eller til og med tap av data.

Skyløsninger har gjort arbeidsplassen mobil. Dessverre fører dette til at de ansatte ikke er beskyttet av kontorets sikkerhetssystem når de arbeider ute, og mange bedrifter opplever lite innsyn i hva som skjer i andre avdelinger, fordi de ikke er koblet til bedriftsnettet.

Hvordan fungerer det?

Selv om angrepene blir stadig mer sofistikerte, brukes gjerne gamle infrastrukturer om igjen. Dette legger igjen et fingeravtrykk hver gang denne infrastrukturen brukes, som et godt webfilter bruker til å kjenne igjen skadelige sider.

Et godt webfilter analyserer en side, og tar en heuristisk avgjørelse på om den er trygg eller ikke, før du engang har kommet inn på siden. Om siden skulle bli ansett for å være en risiko, kan webfilteret blokkere opplastningen av siden. Og skulle en enhet være infisert, hindrer filteret angriperen i å hente ut informasjon. Løsningen er skybasert, slik at ansatte kan ta med seg beskyttelsen overalt.

Hvorfor velge webfilter?

Et godt webfilter beskytter alle brukere, uansett hvor de er og hvilket nett de er koblet til. Programmet lærer hele tiden, og er derfor alltid godt utrustet til å takle nye trusler. Et godt webfilter gir bedret sikkerhet når du surfer på nett. Dessuten er det enkelt å bruke. Du trenger ingen hardvare installasjon eller manuelle programoppdateringer.

Torny Bjerkeland - Nettools AS

Din IT-Partner
Kontakt oss for datahjelp

FAQ

Vi i NetTools bestreber oss på å være en dyktig samarbeidspartner for din bedrift.

GDPR har gjort mange mer oppmerksom på hva de gjør med lagret informasjon. Men det er en ting som lett blir oversett: digitale lagringsmedier man ikke lenger bruker.

Les mer

ESET Endpoint Antivirus er en tjeneste som er enkel å administrere, og er brukervennlig for sluttbrukere. ESET jobber i bakgrunnen, og forsinker ikke. Med ESET er det en ting mindre å bekymre seg over.

Les mer

En god backuptjeneste er viktig for at din hverdag skal være så enkel som mulig, ved at den leverer sikkerhet uten at det krever masse ressurser. Ved å ta backup av filene dine, unngår du alvorlige fil-tap som kan skade bedriften din.

Les mer

Man kan få mye rart i innboksen. Et godt E-postfilter forebygger og fjerner det meste av skadelige programmer i eposten du mottar og sender. Med gode filtreringsteknikker holder den ute mange trusler, som phising, virus og søppelpost..

Les mer

Takket være skyløsninger kan folk i dag jobbe hvor som helst. Derfor bør også sikkerheten være skybasert. Et godt webfilter er din første beskyttelse på internett, og beskytter deg selv om du ikke er koblet til bedriftsnettet.

Les mer

For servere og annet kristisk utstyr anbefaler vi Online UPS ettersom disse gir den beste beskyttelsen. For mindre kristiske løsninger som arbeidsstasjoner og hjemmekontor kan Line Interactive UPS velges.

Les mer

Vi tilbyr databistand i forbindelse med pc, server og nettverk.

Les mer