Sikker datasletting/destruksjon

GDPR har gjort mange mer oppmerksom på hva de gjør med lagret informasjon. Men det er en ting som lett blir oversett: digitale lagringsmedier man ikke lenger bruker.

Hva gjorde du med den gamle telefonen sist du kjøpte en ny? Hva med harddiskene på firmaets gamle pc-er? Eller hva med de utallige minnepinnene som flyter rundt på kontoret?

Det holder ikke å slette informasjonen som ligger på dem. Informasjon kan fortsatt hentes ut. Hvis digitale lagringsmedier kommer på avveie, kan man risikere at sensitiv informasjon havner på forsiden av avisene eller i hendene på konkurrenter.

Så hva skal man gjøre med digitale lagringsmedier som ikke lenger er i bruk? Det eneste trygge er å destruere dem. NetTools har et samarbeid med Norsk Makulering. Vi kan sørge for at deres digitale lagringsmedier blir sendt til Norsk Makulering sin kvern, der datalagringsmediene blir destruert på en trygg og forsvarlig måte slik at de ikke kan rekonstueres.  

 

 

Torny Bjerkeland - Nettools AS

Din IT-Partner
Kontakt oss for datahjelp

FAQ

Vi i NetTools bestreber oss på å være en dyktig samarbeidspartner for din bedrift.

GDPR har gjort mange mer oppmerksom på hva de gjør med lagret informasjon. Men det er en ting som lett blir oversett: digitale lagringsmedier man ikke lenger bruker.

Les mer

ESET Endpoint Antivirus er en tjeneste som er enkel å administrere, og er brukervennlig for sluttbrukere. ESET jobber i bakgrunnen, og forsinker ikke. Med ESET er det en ting mindre å bekymre seg over.

Les mer

En god backuptjeneste er viktig for at din hverdag skal være så enkel som mulig, ved at den leverer sikkerhet uten at det krever masse ressurser. Ved å ta backup av filene dine, unngår du alvorlige fil-tap som kan skade bedriften din.

Les mer

Man kan få mye rart i innboksen. Et godt E-postfilter forebygger og fjerner det meste av skadelige programmer i eposten du mottar og sender. Med gode filtreringsteknikker holder den ute mange trusler, som phising, virus og søppelpost..

Les mer

Takket være skyløsninger kan folk i dag jobbe hvor som helst. Derfor bør også sikkerheten være skybasert. Et godt webfilter er din første beskyttelse på internett, og beskytter deg selv om du ikke er koblet til bedriftsnettet.

Les mer

For servere og annet kristisk utstyr anbefaler vi Online UPS ettersom disse gir den beste beskyttelsen. For mindre kristiske løsninger som arbeidsstasjoner og hjemmekontor kan Line Interactive UPS velges.

Les mer

Vi tilbyr databistand i forbindelse med pc, server og nettverk.

Les mer